because i’m a moody freak!

bagi yg udah apal sama tabiat gue, pasti tau banget kalo gue orang yg amat sangat moody. suatu saat gue sangat exciting akan suatu hal, selanjutnya bisa ilfil sama sekali. kadang bukan dalam hitungan hari, tapi itungan menit atau detik. geez!

jangan tanya alasannya, krn kadang gue sendiri ga tau. kadang gue ga punya alasan tertentu utk “berubah pikiran”. gue lakukan itu hanya karena gue kepingin atau nggak. itu aja. sakit! gue udah sering bikin bbrp orang senewen krn ke-moody-an gue itu. paling2 kalo ditanya terus, jawaban gue adalah: “because i’m a moody freak!”. phew…

iseng gue cari artikelnya di Encarta. dan voila! ternyata ada penyakit yg namanya mood disorder. mood itu penyakit. wew…

here’s the explanation

Mood Disorders or Affective Disorders,
mental illnesses characterized by disturbances in a person’s mood.

Mood disorders, also called affective disorders, create disturbances in a person’s emotional life. Depression, mania, and bipolar disorder are examples of mood disorders. Symptoms of depression may include feelings of sadness, hopelessness, and worthlessness, as well as complaints of physical pain and changes in appetite, sleep patterns, and energy level. In mania, on the other hand, an individual experiences an abnormally elevated mood, often marked by exaggerated self-importance, irritability, agitation, and a decreased need for sleep.

In bipolar disorder, also called manic-depressive illness, a person’s mood alternates between extremes of mania and depression. When manic, people with bipolar disorder feel intensely elated, self-important, energetic, and irritable. When depressed, they experience painful sadness, negative thinking, and indifference to things that used to bring them happiness.

Depression, mental illness in which a person experiences deep, unshakable sadness and diminished interest in nearly all activities. People also use the term depression to describe the temporary sadness, loneliness, or blues that everyone feels from time to time. In contrast to normal sadness, severe depression, also called major depression, can dramatically impair a person’s ability to function in social situations and at work. People with major depression often have feelings of despair, hopelessness, and worthlessness, as well as thoughts of committing suicide.

Mania, abnormal mental state characterized by an elevated or irritable mood, exaggerated self-importance, racing thoughts, and hyperactivity. People with mania typically feel intoxicated with themselves and with life. They may display an indiscriminate enthusiasm for manipulating people, spending money, and pursuing sexual adventure. Manic people may also display impatience or hostility toward other people. If frustrated, they may physically abuse their friends, children, or spouse.

(source: Microsoft® Encarta® Reference Library 2002. © 1993-2001 Microsoft Corporation. All rights reserved.)

whoa…..

Advertisements

28 thoughts on “because i’m a moody freak!

  1. prazz said: manic-depressive….keknya pernah denger istilah ini nih…. 😦

    keknya dulu ada grup musik yg namanya manic-depressive dehdan nama gue skrg di imel adalah manic-depressive 😛

  2. akuluka said: kalo aku sih BDD (Body dismorphic disorder), MDI sama BMM(body modification maniac)

    weks… serius??bbrp minggu yg lalu liat oprah dg tema BDD itu… did u see it?

  3. greyskymorning said: bbrp minggu yg lalu liat oprah dg tema BDD itu…

    wah ini kantornya di kemang yah… kalau yang bareng komunika itu kantornya di gedung hero gatot subroto. (sok sakit jiwa juga…)

  4. sossisag said: wah ini kantornya di kemang yah… kalau yang bareng komunika itu kantornya di gedung hero gatot subroto. (sok sakit jiwa juga…)

    hihihi… sakit jiwa itu menular ga sih? 😛

  5. yuhuuuuuu….menurut gw ini wajar lah…secara hidup makin kek gini, siapa sih sekarang orang di sekitar kita yang ga moody?semuanya serba mengalir cepat..dinamis (positive thinkingnya)..menurut gw klo ga moody aneh…Gw berani taruhan 90% org di kantor gw moody hauhauhauhua…secara telepon, AC, lift, komputer, toilet dll aja juga bisa moody…*makin ngelantur*…yuhuuuu

say something

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s